Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to napewno ZAKUTY TELEFON !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Andy hellboy napisał:
to napewno ZAKUTY TELEFON !!!

Telefon chyba tez,ale On jest naprawde rycerski wszystkim chce pomagac, a ze rzadko ma racje to inna sprawa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
wszystko się zgadza, co i jak się podpisuje tylko mam pytanie- kto powiedział że trzeba się zawsze zgadzać na to co się podpisuje(chodzi mi tu o umowę o pracę),widzę że wszystko wiecie ale do pewnego momentu, bo jak wam ktoś każe coś podpisać to porostu trzeba, tylko jeden z drugim debil nie wie że można inaczej a później się dziwią czemu Norwedzy oszukują, jak wy sami się na pewne układy zgadzacie- a wszystko to jest całkowicie prawnie-- i można sobie iść później szukać pomocy hhahahaha , rozumiem że każdy z was ma inną umowę, są tacy co wcale nic nie mają i pracują sobie jakoś tam, a są tacy tutaj którzy cały czas myślą że jest wszystko w porządku aż tu nagle okazuje się że np. nie ma uregulowanego podatku--- no i skąd to się wszystko bierze co?? a później pomocy na forum!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
mase1 napisał:
wszystko się zgadza, co i jak się podpisuje tylko mam pytanie- kto powiedział że trzeba się zawsze zgadzać na to co się podpisuje(chodzi mi tu o umowę o pracę),widzę że wszystko wiecie ale do pewnego momentu, bo jak wam ktoś każe coś podpisać to porostu trzeba, tylko jeden z drugim debil nie wie że można inaczej a później się dziwią czemu Norwedzy oszukują, jak wy sami się na pewne układy zgadzacie- a wszystko to jest całkowicie prawnie-- i można sobie iść później szukać pomocy hhahahaha , rozumiem że każdy z was ma inną umowę, są tacy co wcale nic nie mają i pracują sobie jakoś tam, a są tacy tutaj którzy cały czas myślą że jest wszystko w porządku aż tu nagle okazuje się że np. nie ma uregulowanego podatku--- no i skąd to się wszystko bierze co?? a później pomocy na forum!!!

A ten dalej swoje.
Mase daje Ci plusika i idz juz spac, oki?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
nie ma nadgodzin nie ma extra w soboty, niedziele i święta nie ma dodatku do pracy w nocy -- nie ma nic !!!

strasznie źle jest pracować w Norge niektórym --- wyrazy głębokiego współczucia że macie tak przej.e.bane , a tu trzeba robić i nic się nie odzywać- tylko jobbe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
Mase 1- przeciez ciebie akurat nikt nie prosil o pomoc ! Z wlasnej ,nieprzymuszonej woli wypowiedziales sie i basta !! Daj szanse innym ! Pepkiem w NO nie jestes ! Jest nas tu sporo i niektorzy sa dluzej niz 12 lat ! Wiec mozesz swoj jezyk ciut przymknac ! A jak nie -to ugryz sie w niego ! Troche zaboli ,ale pomoze ! I nie obrazaj tych co -byc moze w temacie wiedza lepiej od ciebie ! Wrzuc na luz ! Daj szanse innym do wypowiedzi !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
mase1 napisał:
poczytaj sobie cieciu jeden z drugim

www.fellesforbundet.no/internet/template...rticle.aspx?id=24042

Ten link to chyba ze średniowiecza mase wynalazłeś. troszke nieaktualne te dane są jakbyś nie zauważył.

zależy jaką kto ma umowe podpisaną, może być tak że pracodawca powinien płacić większą stawke za nadgodziny albo godziny do odbioru.
Weź chłopie załóż sobie jakiś blog którego nikt nie będzie czytał i tam snuj swoje domysły i obrażaj innych, zakuty....................
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
no no pracujcie od obsranej śmierci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Magdalena BB
(basitek)
Nowicjusz
Mase1 sie dowartosciowuje ,biedak sam tu w tym mroznym kraju ,tyle tat na wygnaniu to i stracil po drodze cos co zapomnial jak wyglada i jak sie to czuje . Wybaczcie mu wszyscy ,jemu potrzebna pomoc a nie zjebka .
Jest ktos chetny zeby przytulic styrana i zagubiona glowe Mase1 ? Zobaczycie ze zlagodniej po takim obtuleniu biustem kobiecym.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
ciekawe na podstawie czego podpisujecie umowy o pracę? widzę że opieracie się jedynie na tym co wam firma czy szef narzuci bo tak ma być--- ale swoją drogą Polacy zgadzają się na wszystko i chwytają się wszystkiego jak brzytwy a później płacz i co ja mam zrobić?? .... pamiętaj że to ty podpisujesz umowę a nie ktoś za ciebie i co do sprawy czasu pracy i płac, oraz tych nadgodzin też można coś od siebie powiedzieć a nie tylko słuchać jednej strony i tego co ma do powiedzenia--- żadna sztuka podpisać coś na korzyściach tylko np.pracodawcy to naprawdę żadna sztuka!!! znam gości co siedzą tu i pracują więcej ode mnie ale co z tego jak ich zarobki miesięczne wynoszą 8000 nok netto i zgadzają się na to sami dobrowolnie--- ale nie przetłumaczy nikomu że można inaczej a norki tylko cieszą i zacierają ręce jak jeden z drugim robi cały tydzień po 10- 12 godzin włącznie z sobotami i niedzielami---- fajne to wszystko naprawdę hahahaha
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok